یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
واشیان

مدیر گروه فقه پزشکی جامعة المصطفی گفت: امروزه در عرصه پزشکی خلأهایی وجود دارد که باید با استفاده از فقه و متون اسلامی و در رأس آنها قرآن و عترت، چالش های موجود برطرف گردد.

حجت الاسلام والمسلمین واشیان در گفتگو با خبرگزاری حوزه با گرامیداشت روز پزشک، اظهار داشت: طبابت از دیدگاه قرآن، خدمت به سلامت جامعه و توجه به تندرستی انسان در تمام ابعاد می باشد.

این پزشک حوزوی ادامه داد: نوع نگاه متون دینی به انسان و سلامت او، توجه از حیث جسمی، روحی، روانی، تعاملات اجتماعی و معنویت به شکل صحیح می باشد.

مدیر گروه فقه پزشکی جامعة المصطفی ابراز داشت: در نوع آموزش فعلی علوم پزشکی در صورتی که رویکرد ما به سمت آموزش با محوریت انسان سالم از دیدگاه متون دینی باشد، می تواند شروع آن با آموزش ویژگی های انسان سالم در تمام ابعاد باشد، همانند آموزش های قدیم که حکمت، انسان شناسی و توجه به ابعاد وجودی انسان از دیدگاه متون دینی مورد توجه بوده و خیلی از بزرگان دین، طبیب نیز بوده اند.

معاون دانشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به خلأهای امروز علوم پزشکی، خاطرنشان ساخت: امروزه در نگاه آموزشی، خلأهایی احساس می شود که با حضور بزرگان دینی و استفاده از متون اسلامی و در رأس آنها قرآن و عترت در فضای آموزشی، چالش های موجود برطرف خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین واشیان اضافه کرد: چالش های مبنایی همچون نوع نگاه به انسان، چالش های محتوایی نظیر تکمیل متون تدریس علوم پزشکی و چالش های روشی مثل شروع آموزش دانشجویان علوم پزشکی با انسان سالم به جای اتاق تشریح و ارتباط با جسد، از جمله مسائلی است که می توان با رجوع به بزرگان دین و متون اسلامی آن ها را رفع کرد.

وی با اشاره به ضرورت توجه به فقه پزشکی، تصریح کرد: با توجه به برجستگی ها و توانمندی های منحصر به فرد فقه در علوم اسلامی و پاسخگویی به تمامی نیازهای انسان، مخصوصا در حوزه هایی پیرامون وظایف انسان به عنوان مکلف، نیاز هایی به حدود و صغور احکام خمسه در خصوص سلامت در رشته فقه پزشکی دنبال می شود.

مدیر گروه فقه پزشکی المصطفی در پایان گفت: مباحثی همچون فقه بهداشت، فقه و حقوق پزشکی، فقه پرستاری، فقه توانبخشی، فقه سالمندان و ...... از جمله مباحثی است که در فقه پزشکی آمده است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha